czwartek, 2 kwietnia 2015

PIERŚ KURCZAKA MARYNOWANA W OCCIE BALSAMICZNYM



SKŁADNIKI

pierś kurczaka
2 pomidory
rukola
10 g parmezanu
oliwa z oliwek
sól morska

MARYNATA

2 ząbki czosnku
5 łyżek octu balsamicznego
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka rozmarynu

WYKONANIE

W miseczce wymieszałam drobno pokrojony czosnek z ziołami i octem balsamicznym. Pierś dokładnie oczyściłam z błon, pokroiłam w cienkie plastry i włożyłam do marynaty na 30 minut. Następnie wyjęłam mięso z marynaty i usmażyłam na patelni grillowej. Pomidory pokroiłam w plastry. Mięso ułożyłam na talerzu naprzemiennie z pomidorami. Na środku położyłam rukolę. Całość skropiłam oliwą, posypałam solą morską i startym parmezanem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dodaj komentarz...